In 2019 transformeert Erfgoed en Musea Mechelen het voormalige Stadspaleis tot het museum Hof van Busleyden. Naast een prachtige collectie met enkele topstukken willen zij een museum zijn voor alle Mechelaars en bezoekers. Ze contacteren Mastiek om de vertaling van hun collectie te maken naar kinderen.
Hof van Busleyden
Sint-Janstraat 2A
2800 Mechelen
→​​​​​​​ Hof van Busleyden

Gouden Kubussen
Als eindresultaat ontwerpt Mastiek samen met de dienst publiekswerking van het Hof van Busleyden 10 gouden kubussen. Elke kubus huist een opdracht gelinkt aan de collectie in de zaal. Puzzels, interactieve elementen, kaartspellen en schaduwspelen fleuren het Bourgondische verhaal van Mechelen op. 

Mastiek werkte samen met Etoile Mecanique om de kubussen te ontwikkelen. Onze grafisch designer ging aan de slag met de huisstijl van het museum om deze opdrachtenkubussen te laten opgaan in het verwonderend Stadspaleis. 
Publieksgroep
De gouden kubussen zijn ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. We weten uit de praktijk dat alle museumbezoekers benieuwd zijn en een kubus durven openen. Niet doorvertellen, maar sommige van hen spelen stiekem zelfs eens mee. 
Zelf eens testen?
De Gouden Kubussen staan verspreid doorheen de vaste collectie van het Hof van Busleyden. Benieuwd? Ze zijn er voor jonge en iets-minder-jonge bezoekers. 

​​​​​​​
alle gebruikte beelden © Hof van Busleyden