Om de 3 jaar organiseert Brugge Plus Triënnale Brugge. Ze brengen hedendaagse kunst en architectuur naar de UNESCO stad Brugge. Net zoals in 2021, ondersteunt Mastiek ook in 2024 de educatieve werking van Triënnale Brugge. 
Gedurende 5 maanden pronken verschillende nieuwe installaties in de stad. Een groep (inter)nationale kunstenaars en architecten ontwikkelt hedendaagse creaties waarmee ze een antwoord geven op het thema van de Triënnale. In 2024 is het thema Spaces of possibility. Er wordt gezocht naar de toekomstige uitdagingen van Brugge en steden wereldwijd. Hoe ga je om met zwerfruimte en hoe kan kunst een ondergewaarde plek opwaarderen? 
Brugge Plus
Lange Vesting 112
8000 Brugge
→​​​​​​​ Triënnale Brugge

Educatieve ondersteuning
Mastiek ondersteunde de dienst publiekswerking van Brugge plus bij het ontwikkelen van het educatieve aanbod voor kinderen en families. De ondersteuning bestaat uit vier projecten. 

1. Kunsthapper 
2. Inspiratiemap voor leerkrachten
3. Ondersteuning educatieve gidsen
4. Co-creatief project Schatten van Vlieg


Tijdens het ontwikkelen van het educatieve aanbod kreeg Mastiek de uitdaging om alle kunstwerken te voorzien van een relevante opdracht. Samen met de 5 scholen testten we de verschillende opdrachten bij de kunstwerken uit.  
In het Groeningemuseum testten we de opdrachten bij klassieke kunst, maar ook bij beeldhouwwerken en in het concertgebouw van Brugge testten we de opdrachten bij moderne kunst. 
Als eindresultaat kozen we na het testen de opdrachten die bij eender welk kunstwerk leuk, educatief en relevant zijn.  Zo kiest toeval welke opdracht je in schoolverband, met een gids of met je familie doet.
1. Kunsthapper
De kunsthapper is een speelse tool waarmee families de kunstwerken en installaties ontdekken a.d.h.v. acht opdrachten. Bij elk kunstwerk zijn een tweetal ondersteunde zinnen voor kinderen voorzien. Hierbij wordt het werk kort en bondig samengevat. 
De 12 kunstwerken zijn verspreid over heel Brugge. Met kinderen al deze werken bezoeken is een hele uitdaging, daarom werden de kunstwerken onderverdeeld in 3 zones. 
2. Inspiratiemap voor leerkrachten
Heel de Brugse binnenstad is gevuld met kunst. De perfecte kans om als leerkracht je klas eens uit je klaslokaal te trekken. Na een participatie-namiddag met leerkrachten ontwikkelde Mastiek samen met Brugge plus een inspiratiemap voor een klasbezoek zonder begeleiding. 
De inspiratiemap geeft leerkrachten de handvaten om samen met hun klas Triënnale Brugge te bezoeken. Door middel van 4 werkvormfiches krijgen leerkrachten de tools om samen aan kunsteducatie te doen. Ze filosoferen, uitbeelden & tekenen, beleven met zintuigen en interpreteren & verbeelden met hun klas. De inspiratiemap is uitgewerkt voor lager-, buitengewoon- en secundair onderwijs. Het is een grote puzzeldoos waarmee leerkrachten de rondleiding kunnen aanpassen aan de noden van hun klas. 
3. Ondersteuning educatieve gidsen
Word je toch liever op sleeptouw genomen door een gids? Dat kan zeker. Triënnale Brugge heeft educatieve gidsen voor families en scholen tot en met het 2e secundair.
Mastiek ontwikkelde voor de educatieve gidsen een rondleiding met bijhorende leidraad en organiseerde twee namiddagen waarbij ze een methodische opleiding kregen. De gidsen maakten kennis met de BAMM-methodiek en hoe ze deze methodiek kunnen omzetten in de praktijk. 
4. Co-creatief project Schatten van Vlieg
We willen onze projecten zo inclusief mogelijk maken. Dit doen we door verschillende publieksgroepen te betrekken en bijvoorbeeld het taalniveau zo inclusief mogelijk te maken. 
Samen met de Kameleonklas uit BuBaO Spermalie in Brugge ontwikkelden we een luisterwandeling en Schatten van Vlieg zoektocht. De podcast is een co-creatief product met vier enthousiaste, creatieve en slechtziende kinderen. Zij beslissen wat de inhoud van de luisterwandeling is. De wandeling is ontwikkeld voor kleine, grote en iets grotere kinderen die benieuwd zijn naar de kunstwerken van Triënnale Brugge vanuit een nieuw perspectief. Dit in samenwerking met Mattetart
Publieksgroep 
Triënnale Brugge ging met Mastiek in zee voor het ontwikkelen van het educatieve luik voor kinderen van 4 tot 14 jaar. De publieksgroep is verdeeld in bezoekers tijdens schooltijd en vrije tijd. We werkten zo inclusief mogelijk. Zo betrokken we ook het BuSO en BuBaO tijdens de ontwikkeling van het aanbod. 
alle gebruikte beelden © Triënnale Brugge