In 2020 werkte Mastiek de rondleiding ‘Blind date in het museum’ uit voor DIVA, het Antwerpse museum voor diamant, juwelen en zilver.  De actieve rondleiding is geschikt voor maximum 16 leerlingen uit de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs. Met de erfgoedapp en een gids ontdekken leerlingen in 1 uur tijd de permanente collectie.  
In 2023 klopte DIVA opnieuw aan bij Mastiek om een bijhorende workshop te ontwikkelen voor hun atelierruimte. Zo kan DIVA grotere klasgroepen ontvangen.
DIVA
Suikerrui 17
2000 Antwerpen

Workshop
Mastiek creëerde een workshop rond de Delftse zandgiettechniek. Jongeren kunnen zelf aan de slag gaan met metalen en zo een eigen sieraad maken. Scholieren uit de 2e en 3e graad secundair leren over  metaalbewerking en hebben een leuk souvenir om mee naar huis te nemen. 

Mastiek ontwikkelde een handleiding voor gidsen en workshopbegeleiders zodat DIVA zelf aan de slag kan met de workshop. De workshop duurt minimum 1 uur. 
Publieksgroep
De workshop is ontwikkeld voor scholieren. Het aanbod is een aanvulling op het reeds bestaande educatieve pakket 'Blind date in het museum' dat Mastiek in 2020 ontwikkelde.